Statische elektriciteit op de werkvloer tegengaan

18 oktober 2021

Statische elektriciteit op de werkvloer is erg gevaarlijk. Daarnaast kan het een flinke kostenpost opleveren doordat de statische elektriciteit schade aanbrengt aan apparatuur. Wanneer je in aanraking komt met een metalen of ESD gevoelig component kun je namelijk een schok krijgen. Score voorziet je dan ook in informatie om statische elektriciteit op de werkvloer tegen te gaan.

De risico’s van statische elektriciteit op de werkvloer

Statische elektriciteit is niet alleen erg gevaarlijk, maar het kan ook serieuze schade veroorzaken aan je apparaten. Wanneer je elektrisch geladen bent en een geleider aanraakt, ontstaat een schok. Deze schok heeft meer kracht dan je zou denken en brengt de veiligheid van medewerkers in gevaar. Zo is het in staat om onderdelen van apparaten te beschadigen en systemen plat te leggen. Het tegengaan van statische elektriciteit op de werkvloer is dus van groot belang.

ESD veilige bureaustoel tegen statische elektriciteit

Een effectieve manier om statische elektriciteit op de werkvloer tegen te gaan is door speciale zitoplossingen aan te schaffen. Denk hierbij aan ESD veilige stoelen, welke in staat zijn om elektriciteit te ontladen. Dit komt omdat ESD stoelen zijn gemaakt van materialen die in staat zijn om elektriciteit te geleiden. Daarnaast zijn de stoelen speciaal ontwikkeld voor industriële omgevingen, laboratoriums en cleanrooms. Deze antistatische stoelen zijn daarom een uitkomst om statische elektriciteit op de werkvloer tegen te gaan en de veiligheid te waarborgen.

Statische elektriciteit op de werkvloer vermijden met luchtvochtigheid

Een andere oplossing voor statische elektriciteit op de werkvloer is de juiste luchtvochtigheid. Wanneer je de luchtvochtigheid op peil houdt, wordt de kans op statische elektriciteit verkleind.

Wasvoorschriften die statische elektriciteit op de werkvloer tegengaan

Kleding heeft veel invloed op de statische elektriciteit van jezelf en je werkomgeving. Met een beetje wasverzachter verlaag je het risico op een schok. Verder zijn natuurlijke materialen een goede uitkomst.

Statische elektriciteit op de werkvloer tegengaan met Score

Statische elektriciteit is verleden tijd met ESD veilige bureaustoelen. Op deze manier waarborg je de veiligheid van medewerkers in o.a. de industriële branche. Ben je geïnteresseerd in de ESD Line van Score? Of ben je op zoek naar meer informatie? Neem dan contact met ons op of ervaar onze zitoplossingen zelf door een proefplaatsing aan te vragen.

Nieuwsbrief